Kotte

2014-12-29 @ 19:19:00 Blyerts Kommentarer (2)
 
A3
 
Nu kommer äntligen lite bilder på den senaste teckningen. 

Snart Jul

2014-12-22 @ 17:13:46 Allmänt Kommentarer (0)
 
Första pepparkakshuset jag gjort på flera flera år, haha blev inte riktigt som jag tänkt mig. Tre delar höll, de andra gick sönder direkt. Huset har alltså ingen baksida och kristyren var svårarbetad som tusan. Att skapa i 3D är inte riktigt samma sak som att skapa i 2D, kanske jag borde hålla mig till papper och penna. Jag som gick upp tidigt och var sååå taggad på detta, särskilt kristyren, haha. Bättre lycka nästa år kanske.
 
Jag vill passa på att önska er en riktigt God Jul allihopa! Ska se om jag hinner fota den färdiga teckningen imorgon, annars blir det någon gång i mellandagarna.

Världen är uppochner

2014-12-19 @ 10:38:23 Allmänt Kommentarer (0)
 
Världen uppochner (alltså vilket ord? inte vackert.) Bilden togs för ungefär ett år sedan under en av mina promenader. Solen lös fint på våtmarken och mobilkameran åkte fram direkt. Då såg den helt annorlunda ut. Genom att bara vända bilden så blev världen en annan. Jag tycker det är så härligt att fotografera även fast jag inte kan ett dugg om alla diverse kamerainställningar. Men att försöka fånga något på bild och fundera kring kompositioner är så himla roligt.
 
Teckningen jag jobbar med är i stort sett klar och kommer ut på bloggen nu nån gång innan jul. Jag höll min deadline minsann.

En vecka kvar

2014-12-17 @ 11:59:26 Allmänt Kommentarer (2)
 
Snart är hela grunden färdig så jag kan gå in och jobba med mer detaljer. Målet är att bli färdig innan jul och nu är det bara en vecka kvar. Försöker sätta upp personliga deadlines för teckningarna nu inför utställningen så jag hinner med allt jag tänkt mig. I skolan fick vi ju lära oss att jobba med just deadlines när vi målade inför olika uppgifter. Detta kanske inte passar alla. Skapandet är ju något som man kanske inte alltid vill pressa fram. Men för mig funkar det bra och jag kanske ser mina deadlines mer som riktlinjer, men det är bra för att få lite struktur i arbetet här hemma. 

Perfection

2014-12-13 @ 17:44:52 Allmänt Kommentarer (1)
 

Att bli inspirerad

2014-12-12 @ 09:56:00 Inspiration Kommentarer (5)
Det finns oändligt många bloggar att besöka. Inte minst inom kategorierna träning och mode. Som ni kanske förstår har ni hamnat ganska fel om det är det ni vill läsa om. Jag har ju haft igång bloggen ett litet tag nu sen jag startade den våren 2013, och det kommer inte bli några träningstips eller outfits-of-the-day inlägg. Tyvärr. Jag känner inte att jag har så mycket att ge er inom dessa kategorier. Istållet överlämnar jag de områderna till alla ni andra duktiga bloggare därute. Så jag hoppas ni som läser min blogg, nöjer er med konst och allt som hör konst därtill. Vill ni veta vad jag åt till frukost eller undrar över märket på mina mjukisbyxor, så får ni fråga helt enkelt.
 
Jag har kikat runt och försökt hitta inspirerande konstbloggar att följa. Finns det något bättre än att få bli inspirerad? Jag har hittat några i alla fall, där konsten står i centrum, men önskar så att jag funnit fler. Antingen finns det väldigt få av dessa bloggar eller också så försvinner de i mängden bland allting annat. Så pleease, tipsa gärna om ni vet någon mer bra. Alla dessa handlar alltså inte enbart om konst (renodlade konstbloggar är ännu svårare att hitta) men tänk också på att man kan inspireras av mer än bara konst, det kan ju vara texterna eller bloggen som helhet.
 
Sara Woodrow
Kan Dee
Mohammedi's
Nollfemnolltvå
Atilio
 
Startat en ny kategori Inspiration, jag tänker att jag ska dela med mig av det som inspirerar mig, och även konstnärer som betytt mycket för mig genom åren. Vem vet, kanske dessa inspirerar även dig? Men mer om detta i senare inlägg. Kram
 
 

Besöksrekord!

2014-12-10 @ 11:28:00 Allmänt Kommentarer (5)
 
Work in progress
 
Jisses, känner mig överväldigad av den respons jag fått på bloggen det senaste dygnet. Besöksrekordet slogs med råge och är mer än sex gånger så stort som mitt förra rekord. Förut var majoriteten av mina läsare människor jag känner och som även känner mig. För er som inte vet vem jag är finns det lite mer info under Kontakta mig. Hoppas ni nya läsare stannar!
 
Bilden ovan är en utav de teckningar jag arbetar med just nu. Vet inte om det är en självklarhet vad det ska föreställa? Men jag säger inget för spänningens skull, utifall det är någon som inte ser. Men nu måste jag fortsätta, innan jag snart ska åka och jobba. 
 
 
 

Syns på startsidan

2014-12-09 @ 11:01:54 Allmänt Kommentarer (2)
 
Jag var med och tävlade i julkalendern på blogg.se, och vann priset att synas på deras startsida idag. Så otroligt glad jag blir av att de valde min blogg och av de fina ord de skrev om mig. Tack, tack, tack! Detta gjorde definitivt min dag! Så tacksam för allt.

Filmar

2014-12-03 @ 09:24:48 Kommentarer (1)

Ska börja filma lite mer när jag tecknar, för se om det bli något bra material till en ny speed drawing.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide