Akvarellkurs

2014-01-27 @ 18:02:28 Allmänt Kommentarer (0)
 
Helgen har spenderats på Galleri Tinnert i Falköping där jag tagit min livs första akvarellkurs. Vi fick lära oss om olika papper och dess olika egenskaper, penslar, tekniker, färger och mycket därtill. Ingemar Tinnert höll i kursen som alltså pågick under både lördagen och söndagen. Det har varit lärorika och roliga dagar som gett inspiration till att fortsätta utforska Akvarelltekniken. Har sett till att skaffa mig lite mer material så jag kan öva hemma och jag hoppas att akvarellen är något jag kommer fastna för!
 
 

Kopparplåt

2014-01-15 @ 09:35:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Etsning och torrnål på kopparplåt 
 
I tvåan jobbade vi med grafik, vilket innebar att vi testade på bland annat linjeetsning och att jobba med torrnål. Det är en tidskrävande teknik och svår att hantera i början, i alla fall för mig. Det var väldigt mycket att tänka på, som att göra bilden spegelvänd och komma ihåg hur länge plåten skulle ligga i syrabadet. Efter att plåten rengjorts och bearbetats ska den tryckas och då måste den färgas och torkas av innan, så arbetsprocessen innehåller många olika steg.
 
Bilden längst upp är en del av de arbeten jag fått fram under grafiklektionerna. På bilden i mitten till vänster ser ni ett provtryck med torrnål och mjukgrund, där har jag bland annat använt mig utav textilier för att få fram önskande effekter. Till höger ser ni kopparplåten. Längst ner ser ni två provtryck i mjukgrund, hårdgrund och torrnål, den till vänster under pågående arbete och den till höger i slutet av arbetet. 
 
 
 

Work in progress

2014-01-12 @ 16:36:00 Akryl Kommentarer (0)
 
 Wip

Nu är lovet slut och skolan har dragit igång. För tillfället finns det inget jag kan visa här på bloggen så jag tänkte visa några work in progress bilder på naturlandskapet. Jag har alltid haft lite svårt för wip bilder då jag oftast inte gillar verket under arbetsprocessen. Det finns så mycket som kan gå fel under en arbetsprocess, samtidigt som det är mycket som kan gå rätt. I vilket fall har jag bestämt mig för att från och med nu ska jag börja visa lite fler wip bilder på det jag arbetar med.

 

Under varje tavla eller teckning jag gör fotar jag väldigt mycket. Först skisserna och sedan allt eftersom under arbetsprocessens gång. Detta är ett bra sätt för mig att hålla koll på processen och dessutom se bilden på lite avstånd. Det är lätt att man inte ser sina egna fel och att fota hjälper mig att se proportioner som kan ha blivit fel osv. Sen är det väldigt roligt att kunna se arbetsprocessen efter att slutresultatet blivit färdigt.

 

Jag hittade tyvärr inte de första bilderna från naturlandskapet och jag tror att de fanns på min gamla mobil som jag inte kommer åt för tillfället. Jag började i alla fall med himlen och vattnet, så föreställ er en helt blå bakgrund med en toning från ljust till mörkt blå. Därefter målade jag de disiga molnen och bergen. Sen fortsatte jag bakifrån och framåt. Som ni kanske ser hade jag väldigt svårt att få till färgen på marken i början och jag vet inte riktigt vad som hände där ett tag. 


2014

2014-01-01 @ 14:34:00 Allmänt Kommentarer (0)
Jag hoppas att ert avslut på 2013 varit bra! Nu är det 2014 och jag önskar er alla ett mycket gott nytt år framöver. Detta är ett tidsinställt inlägg och troligtvis åker jag just nu skidor nerför en av Åres alla backar. Underbart och en bra start på det nya året helt enkelt. Jag tänkte nu bara berätta för er lite kort om mina planer inför 2014:
 
Först och främst, som ni redan vet, börjar jag året med ett uppehåll från beställningar. Jag ska fokusera på skolan men kommer även påbörja ett projekt utanför skolan, detta är något som inte är helt tidsbestämt, men mer info om detta kommer, håll utkik!
 
I skolan kommer det troligtvis bli mycket arbete och förhoppningsvis sådant jag även kan visa upp här på bloggen. Ett arbete som kommer ta mycket tid är mitt gymnasiearbete, ev kommer jag berätta mer om det när det kommit igång ordentligt. Våren kommer bli hektisk, det känner jag på mig, men också så otroligt rolig. Student och allt som hör därtill, resor och konst kommer förgylla dagarna och jag hoppas på att kunna dela med mig av så mycket som möjligt! 
 
Efter studenten börjar allvaret på riktigt. Jag vill plugga vidare, men inte direkt. Jag ska försöka skaffa jobb (vilket inte alltid är så lätt) men jag vet redan nu att jag har beställningar inplanerade. Har jag inte kommit igång med beställningar innan dess, kommer jag troligtvis göra detta då! Jag lovar ingenting, men det är målet i alla fall. Förhoppningarna är även att delta i Konstnatten 2014, som är något jag velat göra länge sedan debuten 2011, men inte haft tid med sedan dess.
 
Detta är de planer jag har, de kanske inte är så många men jag kommer försöka ta året som det kommer. Ägna tid till att tjäna pengar, fundera ut vad jag vill plugga och självklart konsten. Jag hoppas på ett bra 2014!
 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide