Favorit i repris

2014-03-29 @ 11:37:47 Allmänt Kommentarer (0)
 
Den här har jag visat tidigare på bloggen, men är verkligen en utav mina favoriter! Jag vill också meddela att jag har flera teckningar på gång, men det är tyvärr inga jag kan visa för tillfället. Ni får hålla utkik och ha det gött så länge!

Ung Kultur Möts

2014-03-29 @ 11:28:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Bara för att förtydliga från början, så är verken i utställningen inte mina, utan jag har varit med och arrangerat utställningen! Namnen på utställarna är: Tova Hansson, Jean Solaka, Josefin Lundell, Malin Englund, Erica Gabrielsson och Niklas Karlsson Lejon.
 
Ung Kultur Möts (UKM) är det mitt gymnasiearbete handlat om. Jag valde tidigt att mitt gymnasiearbete skulle ge mig erfarenheter som gynnar mig i framtiden. Jag valde därför att testa hur det är att leda och arrangera ett projekt, eftersom det är något jag funderar på att utbilda mig till. Jag bestämde mig för att projektet skulle vara en utställning för och av ungdomar, då jag tycker det finns alldeles för få. På den vägen har det sedan gått och när jag fick kontakt med kulturhuset i Skövde och frågan att gå med i arrangörsgruppen för UKM kändes det självklart. Jag har haft blandade uppgifter men jag fokuserade främst på utställningsdelen. För de som inte vet, så är UKM en festival som arrangeras lokalt, regionalt och nationellt där ungdomar möts, knyter kontakter och visar vad de går för, oavsett om det är konst, musik, dans, teater osv! För en vecka sedan var jag med och arrangerade UKM lokalt i Skövde. 
 
För många unga konstnärer är det otroligt viktigt att få synas. Att det man gör och skapar hemma visas upp och inte hamnar i garderoben. Det stärker självkänslan och gör en motiverad till att fortsätta. Tyvärr är utbudet för att delta i utställningar inte så stort bland unga konstnärer. För mig har de utställningar jag ställt upp i, betytt väldigt mycket för mig. Därför tycker jag det är bra att UKM erbjuder alla en plats att synas!
 
Det har varit ett otroligt lärorikt och roligt gymnasiearbete, och kvar att göra är endast utvärdering och redovisning. I maj får jag även hänga med till den regionala festivalen i Alingsås, vilket jag ser fram emot jättemycket!
 
 

Studieresa Stockholm

2014-03-22 @ 09:23:55 Allmänt Kommentarer (0)
 
 
Förutom att det snöade och var kallt i Stockholm var det tre mycket givande och inspirerande dagar. De var även väldigt intensiva då vi hann besöka Kulturhuset, Medelhavsmuseet, gå på en gallerirunda i Söder, besöka Moderna, Historiska, Fotografiska och Magasin 3. Personligen trivdes jag bäst på gallerirundan och fotografiska. Jag gillar verkligen att göra såna här resor ibland, det kliar i fingrarna när man går runt och tittar.
 
Idag ska jag till Kulturhuset i Skövde för att genomföra sista delen av mitt gymnasiearbete! Så efter idag är det bara utvärdering och redovisning kvar. Information och bilder av vad jag arbetat med kommer ut på bloggen nästa vecka.

Studieresa Örebro och Göteborg

2014-03-15 @ 10:31:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
På tisdag åker jag på studieresa med programmet till huvudstaden Stockholm. Där kommer vi vara i tre dagar och spendera tiden på diverse museer och gallerier. Vi har varit på flera studieresor bland annat till Göteborg och Örebro. I Örebro besökte vi projektet Open art där hela staden var full utav konst, de fyra översta bilderna är bara några utav dem. I Göteborg besökte vi bland annat Göteborgsoperan, Konstmuseet och Röhsska museet. De två nedersta bilderna är därifrån. Förutom de studieresor vi gjort i Sverige besökte vi ju även en del museer i Bryssel när vi var där.
 
Nu är det då dags för Stockholm. Det var flera år sedan jag var där senast så det ska bli underbart att åka dit igen!
 

Arbetsplats

2014-03-09 @ 15:39:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Så här ser det alltså ut, min "arbetsplats". Allt som jag inte skapar i skolan, växer fram på detta skrivbord och många timmar sitter jag på denna pinnstol. Det får duga så länge men drömmen är ju självklart att ha en egen ateljé. Som ni ser har jag inte riktigt hunnit färdig med stadsmotivet, men jag kämpar på. 
 
Glöm inte att följa mig på instagram: @artbymoa
Kramis

Stadslandskap - wip

2014-03-02 @ 18:47:37 Allmänt Kommentarer (0)
 
Mars månad har börjat så otroligt bra! Hela helgen har bestått av pennor, papper och säljande tavlor. Bland annat har jag jobbat på denna teckning som är ett skolarbete i kursen teckning. Vi jobbar med perspektiv och har därför fått uppgiften att teckna ett stadslandskap. Jag har valt ett motiv från när jag besökte Bryssel i höstas. Inte alldeles lätt men oj oj så roligt! Ni får hålla utkik efter det färdiga resultatet nästa vecka.

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide