2015-01-29 @ 19:52:02 Akvarell Kommentarer (0)
 

Omtalat

2015-01-26 @ 17:44:00 Allmänt Kommentarer (1)
 
Var bara tvungen att skriva ett tack-inlägg till alla er därute och även en liten uppdatering om hur läget ser ut just nu! 
 
Kan knappt fatta att det är sant. Tack vare Omtalat.nu har bloggen slagit besöksrekord igen. Inte nog med det så har även min facebooksida och instagram ökat avsevärt i följare. Från drygt 300 följare på instagram till 1500, tack för det. Visningarna på min youtube video har även den ökat sen i fredags, från drygt 800 till 28 000! Många har hört av sig till mig under helgen och ni är så fina allihop. Sen är det många som delat Omtalats inlägg på facebook, vilket gör mig så otroligt glad, extra tack till er, då ni hjälper mig att sprida min konst. Men självklart stort tack till alla som uppmärksammat, följt, gillat och kommenterat. Kram på er allihop ♥
 
 Har ni missat artikeln som omtalat skrivit så finns den att läsa här.
 

Från idé till färdig teckning.

2015-01-22 @ 15:07:00 Allmänt Kommentarer (6)
 
Jag får ofta frågan om hur arbetsprocessen ser ut? Hur lång tid tar den? och även om jag tecknar av fotografier? Därför tänker jag berätta mer om hur jag arbetar och försöka svara på dessa frågor i detta inlägg.
 
Om man ska börja från start, börjar vi redan i idéestadiet. Idéerna till en teckning kan finnas i huvudet när jag vaknar eller ta otroligt lång tid att komma på. Jag letar ofta inspiration lite överallt, på stan, instagram och den kan komma i vilken form som helst. Jag brukar även tänka och finslipa idéerna några dagar och ibland veckor, för att hinna känna efter hur jag egentligen vill ha det.
 
När jag väl bestämt motiv börjar jag med research. Som en del redan vet arbetar jag med ett flertal referensbilder. Mina referensbilder hittar jag oftast på nätet men det händer även att jag fotar mina referensbilder själv. Ska jag exempelvis teckna en elefant, letar jag upp bilder på elefanter och sammanställer de till en helt egen bild. På det här sättet kan jag komma åt detaljer som jag inte har i huvudet, men utan att kopiera en bild. Detta blir alltså svar på fråga tre; nej jag tecknar inte av fotografier, däremot hämtar jag inspiration från referensbilder (undantagsfall vid beställningar).
 
Sedan börjar skissarbetet. Det tar i regel ganska lång tid för mig och jag brukar få göra flera skisser med olika kompositioner innan jag känner mig helt nöjd. Efter det överför jag skissen till ett nytt fräscht syrafritt papper (ett papper som inte gulnar) för att slippa diverse sudd- och blyertstreck.
 
Det är först nu jag kan börja teckna skuggor. Jag börjar oftast från höger till vänster för att inte handen ska sudda ut blyertsen. Pennorna jag använder har olika mjukhet och favoriten är 8B, tummen upp för denna underbara penna. Eftersom jag oftast gör A2 teckningar (42x59 cm) så tar det lång tid att jobba med skuggor och få fram detaljer. Det är jättesvårt att säga i tid hur länge jag sitter med en teckning, och har inget exakt svar. Därför återkommer jag med svar när jag tagit tid på detta!
 
Efter mycket finputs och när jag känner mig helt klar så fixerar jag teckningen för att blyertsen ska sitta kvar på papperet och inte kunna suddas ut.
 
Jag hoppas detta blev en lite klarare bild över hur jag arbetar fram en teckning och även kanske bättre förståelse för hur lång processen faktiskt är. Har ni fler frågor så tveka inte att ställa dem, jag svarar mer än gärna!
 
Glöm inte att besöka min nya hemsida! - artbymoa.com

Hey you

2015-01-21 @ 11:49:00 Allmänt Kommentarer (2)
 

Facebook

2015-01-07 @ 16:10:00 Allmänt Kommentarer (0)
 
Måste passa på att tacka för ett mycket bra 2014! Året har varit otroligt givande och min utveckling har bara gått framåt. Så nöjd och stolt över mitt konstår!
 
Nytt år, ny möjligeter och mer skapande. 2015 kommer bli ett betydelsefyllt år för mig när det kommer till konsten. Hoppas ni vill följa mig fram till utställningen i höst och att vi ses där. Igår skapade jag min facebook-sida, gilla, och få uppdateringar här ifrån bloggen, instagram och mycket mer. All lycka till er och det kommande året!

Paradise

2015-01-01 @ 19:31:00 Akvarell Kommentarer (1)
 
 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide